ALLMÄN KURS

Läs in grundskole- eller gymnasiekurser!

Allmän Kurs i Solna är en trivsam skola med människan i fokus, en mötesplats där gemenskap och lärlust får dig att växa tillsammans med andra. Allmän Kurs i Solna är ett samarbete mellan Väddö och Södertörns Folkhögskolor.

Allmän Kurs är till för dig som vill få bättre kunskaper samtidigt som den ger behörighet till högre studier. Till dig som vill göra en omstart i livet eller kanske bara vill utbilda dig för din egen skull.

Hos oss kan du studera i en lugn och kreativ miljö. Vi ligger i Folkets Hus i Solna. Det centrala läget gör att det tar cirka tre minuter till Solna centrum, där du hittar tunnelbana, bussar och tvärbana. Här finns även ett stort utbud av restauranger och butiker.

På Allmänna folkhögskolekursen i Solna kan du läsa gymnasiegemensamma ämnen. Du kan också studera körkortsteori, estetiska uttryck och förbereda inför högskoleprovet. Efter avslutad kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan och andra utbildningar. För oss är det viktigt att du som deltagare kan ta dig vidare efter avslutade studier.

Vad är det då som krävs?

Du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss. Du kan studera melllan ett och tre år, beroende på dina tidigare kunskaper.
Vårt arbetssätt är temaövergripande, med skriftliga och muntliga redovisningar, samt projekt och studiebesök. Syftet är att du ska utveckla dina kommunikativa, kreativa och analytiska sidor. En stor del av undervisningen bygger på diskussioner och delaktighet: vår filosofi är att varje deltagare har värdefulla kunskaper och erfarenheter, något som är viktigt att ta till vara på.
Våra kurser startar två gånger per år – i januari och augusti. Studierna bedrivs på heltid och omfattar 20 lärarledda och schemabundna timmar per vecka.

Vad kostar det att studera?

Studierna kostar inget. Den litteratur vi läser får du låna av skolan.
För att täcka kostnader för kopiering, internet, studiebesök tar vi ut en avgift på 600 kronor.
Se vidare under länken Ekonomi/CSN hur du kan klara ekonomin under dina studier hos oss.

Skolans mål och vision

  • Vi lär för livet! Medvetna deltagare som möter världen och påverkar sin livssituation.
  • Vi vill minska utbildningsklyftorna i samhället-inom olika åldersgrupper och inom olika kulturer.
  • Vi vill bidra med engagemang och ett kritiskt tänkande.
  • I undervisningen är samtalet en viktig del. Varje deltagare bär med sig värdefulla kunskaper-och social kompetens. Vi tror på utbytet av erfarenheter, diskussion och reflektion.
  • Deltagarna i centrum. Varje individ har olika behov och inlärningsstilar: det krävs olika verktyg för att synligggöra kunskaper.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer eller prata med oss om våra kurser är du välkommen att kontakta oss. Lärarnas e-postadresser hittar du under fliken kontakta oss.

Kursfakta

Kursstart: augusti, januari
Terminstider: Höstlov vecka 44, Sportlov Vecka 9, Påsklov vecka 15,
Antagning: Två gånger per år
Ekonomi: Studierna kostar inget.
CSN: Studierna är studiemedelsberättigade

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Share This