• Friluft och hälsa

  En kurs för dig som vill lära dig mer om friluftsliv och naturen som kraftkälla både för egen del och i arbete med andra människor. Nyckelord i kursen är friluftskunskap, personlig utveckling, stresshantering och hållbar utveckling. Kursens syfte är: att ge grundläggande kunskaper om friluftsliv. att betona och stärka de ”teamutvecklande” effekter som friluftsliv i…

 • Hälsopedagog

  Höstterminen 2017

  Sista ansöknings dag 15 april 2017

  En kurs med betoning på helhetssyn och befrämjande hälsoarbete, hälsopromotion. Efter 2 år kan du bl.a. arbeta med hälsovägledning, kostrådgivning, stresshantering, avslappning, massage, styrkeinstruktion, motions- och friluftsaktiviteter och tobaksavvänjning.

  Ansök
 • Humanistisk behandlings-pedagog

  Höstterminen 2017

  Sista ansöknings dag 15 april 2017

  Vill du arbeta professionellt med människor i utsatta livssituationer? Då är den 2-åriga yrkesutbildningen till humanistisk behandlingspedagog rätt för dig. Efter utbildningen är du väl förberedd att arbeta som behandlingspedagog, inom öppenvård och institutionsvård för ungdomar eller vuxna. Gruppdynamik och personlig utveckling är viktiga inslag i utbildningen.

  Ansök
 • Allmän kurs

  Allmän Kurs är till för dig som vill få bättre kunskaper samtidigt som den ger behörighet till högre studier. Till dig som vill göra en omstart i livet eller kanske bara vill utbilda dig för din egen skull.

  Ansök
 • Kost- och hälsocoach

  Höstterminen 2017

  Sista ansökningsdag 15 april

  Att arbeta som Kost- och Hälsocoach innebär att kunna stötta och motivera människor som vill göra en livsstilsförändring. För en kost och hälsocoach är det lika viktigt att kunna leda ett motiverande samtal som att ha god kunskap i hälsa, kost och fysisk aktivitet. Kursens har sin tyngdpunkt i hälsa och hållbar utveckling.

  Ansök
 • Humanistisk behandlings-/ socialpedagog

  Vårterminen 2017

  Sista ansökningsdag 30 december 2016

  Denna distansutbildning är på två år och riktar sig till er som har erfarenhet från yrkesområdet men som saknar adekvat utbildning. Med validering av de studerandes sedan tidigare förvärvad kunskap.

  Ansök
 • Språkintroduktion

  Språkintroduktion är för dig som är ung och ny i Sverige. Genom att fokusera på svenska språket förbereder du dig för ett nationellt program på gymnasieskolan eller annan utbildning. Förutom undervisning i svenska språket syftar utbildningen även till att ge eleverna en introduktion i Svenska samhället. Antagning till kursen görs via Norrtälje kommun.

 • Etableringskurs

  Målgruppen för utbildningen är personer som omfattas av etableringsuppdraget enligt lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare och som har en pågående etableringsplan. Personer med kort utbildningsbakgrund prioriteras. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar vem som ska delta i utbildningen.

 • SMF

  Väddö folkhögskola, i samarbete med Arbetsförmedlingen, inbjuder till en spännande och utvecklande 13 veckors SMF-kurs. SL-kort ingår. Kursen är kostnadsfri och vänder sig i första hand till dig som inte har fullständigt gymnasiebetyg. Antagning till kursen görs via arbetsförmedlingen.

Share This